Vacature Jongerenwerker

page1image44776272 Verbonden met God ∙ door het geloof ∙ met elkaar

 

Vacature

De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt in Axel en Terneuzen zijn twee gemeenten van samen ruim 1.000 leden. Axel en Terneuzen liggen in het rustige Zeeuws-Vlaanderen op een strategische locatie, vlakbij het strand en met steden als Middelburg, Goes en het Belgische Gent en Antwerpen vlakbij.

 Voor onze gemeenten zijn wij op zoek naar een enthousiaste;

 Jongerenwerker (0,8 fte)

 Als Jongerenwerker ben je (mede) verantwoordelijk voor het jeugdwerk binnen onze gemeenten en ben je de verbindende factor voor de jeugd van 12 – 24 jaar en jongvolwassenen. Vanuit een levend en belijdend geloof ga je actief aan de slag met de jeugd om de verbinding te versterken met God, met elkaar en met de gemeente. Hierbij sta je als vertrouwenspersoon midden tussen de jeugd, weet je wat er leeft en ben je in staat om hen te inspireren en enthousiasmeren.

Functie                                                                                                        

Tot je taken en werkzaamheden behoren o.a.: 

  • het actief opzetten en uitvoeren van jongerenpastoraat;
  • het creëren en opbouwen van een vertrouwensrelatie met de jeugd;
  • het organiseren van activiteiten met en voor de jeugd;
  • het leggen en onderhouden van contact met de jeugd door middel van onder andere digitale communicatie;
  • het op een laagdrempelige manier in dialoog gaan over het Woord van God, met de Bijbel in de hand;
  • toerusting van mentoren en catecheten, ouders en ambtsdragers;
  • het ontwikkelen en uitdragen van een visie en beleid met betrekking tot jeugd en kerk;
  • deelnemen in en meewerken aan relevante commissies (denk o.a. aan liturgie, jeugddiensten enz.);
  • het zoeken van samenwerking met andere gemeenten (zowel zustergemeenten als de PKN gemeenten in Axel en Terneuzen).

 Gevraagd

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en een afgeronde relevante opleiding. Je hebt affiniteit met- en kennis van de leefwereld van jongeren en bent in staat met hen een duurzame relatie op te bouwen. Ervaring in een soortgelijke functie heeft onze voorkeur. Je hebt oog voor diverse doelgroepen/generaties binnen en buiten onze gemeente en weet deze met elkaar te verbinden. Je bent een betrokken gemeentelid die makkelijk contact legt, samenwerking zoekt en snel vertrouwen weet op te bouwen. Je bent een organisatietalent die buiten de gebaande paden kan werken en op een vernieuwende en creatieve manier activiteiten kan organiseren. Bovenal heb je een levend en belijdend geloof in God en een warm hart voor je naasten zowel binnen als buiten de kerk.  

 Aanbod

Een uitdagende baan (start datum in overleg) die je de mogelijkheid biedt om van je geloof je werk te maken, waarbij je een bijdrage levert aan de opbouw van het jongerenwerk binnen onze gemeenten. We bieden een marktconform salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring. Het betreft een parttimefunctie voor 0,8 fte, waarbij je regelmatig in de avond en in het weekend zal werken. Verhuizen naar of wonen in of nabij Zeeuws-Vlaanderen is voor deze functie noodzakelijk. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een vereiste.

 Interesse?

Mail je motivatiebrief en CV naar cakaijser@gkvaxel.nl t.a.v. Kees Kaijser.
Voor meer informatie kun je contact opnemen Kees Kaijser (Kerkraadslid) of voor vakinhoudelijke informatie met Ds. Gerrit Overweg (Predikant GKV )- gfoverweg@gkvaxel.nl
Reageren op deze vacature kan tot en met donderdag 30 december 2021.

Footer afbeelding